Remi 500
Remi online logo Remi online - rummy royal
 
       Acasa        Reguli de joc       Trimitere bani       Primire bani       Contact       Harta Site  
 
 
   

           Remi 500

 

       Regurile jocului

Remi 500 este un joc foarte popular al carui semn distincticv este ca in cazul a 2 jucatori fiecare primeste cate 10 carti.

In general in cazul acestui joc se acorda puncte pentru catrile etalate dar nu si pentru cele neetalate. Jocul este castigat de jucatorul care atingea primul scorul de 500 de puncte.

Cartile: Remi 500 se joaca cu un pachetd standard de 52 carti + 2 jokeri. Jocul poate fi jucat intre 2 sau 8 jucatori. Daca in joc participa mai mulit de 5 jucatori se folosesc 2 pachete de carti.

Impartirea cartilor: Dealerul imparte cartile in sensul acelor de ceasornic, incepand cu jucatorul aflat la stanga sa. Se continua astfel pana cand fiecare jucator primeste 7 cartis sau 13 daca sunt numai 2 jucatori.

Numarul jucatorilor Pachetul de carti Numarul cartilor impartite
2 Jucatori 1 pachet 13 carti
3 sau 4 Jucatori 1 pachet 7 carti
mai multi de 5 Jucatori 2 pachete 7 carti

Restul cartilor se aseaza pe masa, formand stocul de carti , cartile sunt piuse cu fata in jos si pot fi extrase de oricare jucator, caruia ii vine randul. Prima carte, la inceputul jocului, se pune langa stoc , initiand stocul cartilor aruncate. Acum, jucatorii isi pot observa si aranja cartile.

Jocul in esenta

Cand ii vina randul jucatorul trebuie sa ia fie o carte din topul stocului si sa il aseze intre cartile din mana lui, fara ca ceilalti sa vada cartea extrasa fie din stocul cartilor aruncate. Cartile aruncate pe masa sunt asezata una langa cealalta si jucatorul are posibilitatea sa ia o carte expusa in urma cu cateva runde, singura condsitii fiind ca trebuie sa ia toate cartile care urmeaza dupa cea aleasa. Cartea astfel aleasa trebuie etalata imediat , fie intr-o combinatie noua, fie intr- combinatie deja etalata pe masa. Celelalte carti ridicate pot fi asezate pe masa in formatiuni sau pot fi tinute in mana.

Ca si in cazul celorlate jocuri remi castiga cel care scapa de taote cartile din mana. Se poate castiga in modul urmator:

1. Etalare: Cartile alcatuind terte sau suite pot fi asezate pe masa. Alternativ puteti tine combinatiile in mana. In fiecare tura se poate etala o singura combinatie. Exista doua tipuri de combinatii: terte si suite.

Suita este alcatuita din trei sau mai multe carti consecutive

Suita corecta Suita incorecta
3 4 5 3 4 5
10 J Q K 10 J Q K

Terta este alcatuita din trei sau patru carti de aceasi valoare

Terta corecta Terta corecta
A A A A A 4
K K K K K K K A

(2) Lipirea cartilor (Optional): Acesta inseamna lipirea cartilor din mana la combinatii deja etalate pe masa de alti jucatori. Combinatiile rezultate in urma lipirii trebuie sa fie corecte. Daca pe masa este etalata formatia dde 3, 4, 5 se poate lipi fie un 2 fie un 6 sau ambele , daca aveti 2, 6 si 7 toate trei pot fi lipite, rezultand o formatie alcatuita din : 2, 3, 4, 5, 6, 7. Daca pe masa este etalata combinatia de 666 se poate lipi un 6 dar nimic altceva. Nu se permite jucatorilor rearanjarea combinatiilor etalate. Lipirea cartilor este optiniola, numarul cartilor care pot fi lipite intr-o tura nu este limitata.

Cartea care urmeaza sa fie lipita, de cele mai multe ori, poate fi atasata la mai multe combinatii, cel care lipsete trebuie sa decida unda va pune cartea. De exemplu daca pe masa s- aetalat suita de 4 5 6 si terta de 7 7 7 si Dvs. aveti o carte de 7 , trebuie sa alegeti daca il lipiti de terta sau de suita, odata lipita, cartea nu mai poate fi retrasa.

Jokerul poate fi folosit in oricare terta sau suita tinand locul unei carti care lipseste. Jucatorul care etaleaza jokerul trebuie sa specifice ce carte inlocuieste acesta.

Luarea cartilor de pe masa

Pentru a clarifica extragerea cartilor de pe masa va prezentam o situatie concreta. Sa presupunem ca pe masa se afla urmatoarele carti aruncate: K 4 8 6 9 si ultima carte fiind 4. Aveti nevoie de cartea 8 pentru a va completa terta sau suita. Luati cartile 8 6 9 si patru, folositi cartea 8 pentru completarea combinatiei si il etalati pe masa. Restul cartilor pot fi etalate sau tinuta in mana.

Jocul continua pana cand unul dintre jucatori ramane fara carti in mana sau cand jucatorul caruia ii vine randul si trebuie sa extraga nu mai are de unde sa primeasca carti. In ambele cazuri runde se termina.

Evaluarea cartilor

Fiecare carte are o valoare stabilita in cazul lui remii 500.

Carti Valoare Exemplu 1 Exemplu 2
Joker 15 puncte Valoreaza 15 puncte Valoreaza 15 puncte
As 15 puncte A Valoreaza 15 pct A Valoreaza 15 puncte
Cartile mari 10 puncte J Valoreaza 10 pct K Valoreaza 10 puncte
Celelalte Valoarea inscrisa pe carte 2 Valoreaza 2 pct 8 Valoreaza 8 puncte


Program de remi online
 
 
 
 
REGULII DE JOC    
REMI CLASIC
REMI GIN
REMI KALOOKI
KALOOKI 40
REMI 500
OKLAHOMA GIN
bonus remi
Remi Royal     
Prezentare Remi Royal
Creare cont Remi Royal
Bonusuri
Tutoriale Remi Royal     
Remi Traditional
Remi Gin
Oklahoma Gin
Kalooki 40
Kalooki 51
bonus remi
ARTICOLE    
STRATEGIE REMI CLASIC
SFATURI REMI GIN
PONTURI REMI KALOOKI
STRATEGIE KALOOKI 40
DICTIONAR REMI ONLINE
BONUS FARA DEPOZIT
ASPECTE GENERALE
CANASTA
RUMMY ROYAL
PARTENERI    
JOCURI DE GATIT
Magazin de Jocuri
Remionline.org